06/06 ZX636 ZX6R speedo upgrade and TRE - Page 27 : KawiForums.com Kawasaki Forums: Kawasaki motorcycle forums
» Sponsors





» Insurance
Go Back   KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums > Super Sport > ZX-6R All Model Years > 2005-2006 ZX-6R
New User? Register - Forgot Password

Like Tree2Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-24-2012, 09:47 AM   #261 (permalink)
Intermediate Member
 
markketo's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Helsinki, Finland.
Posts: 1,266
markketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep points
Default

Quote:
Originally Posted by Extr400 View Post
Yes, but the 10R speedo only has a techo dial up to 15K.
Our bikes rev to 20K.......
ZX6R's 03-06 only rev to 14,7krpm's in reality.

So it's possible to use a 10R speedo with corrected rpm's (stock gauges always show more!) and you would actually have "redline" at the end of the scale and shiftpoint where the red numbers start.

Have been thinking that kind of a swap for a while. Maybe some day...
__________________
Klicky! Project: basicly nothing to do. 2003 ZX-6R with mods... still missing a paint job.

Last edited by markketo; 10-24-2012 at 09:52 AM.
markketo is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-24-2012, 12:12 PM   #262 (permalink)
Jr. Member
 
Dutch_chip's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Dallas, Tx
Posts: 148
Dutch_chip has at least 10 rep points
Default

Quote:
Originally Posted by markketo View Post
It's reading overall value wrong. The speed sensor on 05/06 reads the pulses from a gear, and my guess is it's 6th-in from the pulse count, so you want to change the "Pulse" value on the program to 27.

Try that out.
That makes a lot of sense, thanks! I'll give it a try this afternoon.

I had gotten it to work by changing the ratios (I scaled them by approx. 0.87) but I was still unclear on why that was necessary.
__________________
'01 Ducati 748S - Woohoo!
'05 Kawasaki ZX-6RR - Yeehah!
'01 Kawasaki ZX-6R - Stolen
'95 Yamaha XJ600S - Long gone
Dutch_chip is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 01:41 PM   #263 (permalink)
Intermediate Member
 
markketo's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Helsinki, Finland.
Posts: 1,266
markketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep pointsmarkketo has at least 4000 rep points
Default

27/30 = 0.9

So you were quite close...
__________________
Klicky! Project: basicly nothing to do. 2003 ZX-6R with mods... still missing a paint job.
markketo is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 01:16 PM   #264 (permalink)
Jr. Member
 
Dutch_chip's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Dallas, Tx
Posts: 148
Dutch_chip has at least 10 rep points
Default

Quote:
Originally Posted by markketo View Post
It's reading overall value wrong. The speed sensor on 05/06 reads the pulses from a gear, and my guess is it's 6th-in from the pulse count, so you want to change the "Pulse" value on the program to 27.
Set the gear ratios to the ZX-6RR values, set Speed Pulse to 27 (from 30) and it works perfectly. Thanks a lot!
__________________
'01 Ducati 748S - Woohoo!
'05 Kawasaki ZX-6RR - Yeehah!
'01 Kawasaki ZX-6R - Stolen
'95 Yamaha XJ600S - Long gone
Dutch_chip is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 09:58 PM   #265 (permalink)
Intermediate Member
 
xtremewlr's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Coronado, CA
Posts: 2,265
xtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep points
Default

Just received my 07 gauge today, getting everything installed and tested/setup Saturday on the track bike. Can't wait to have a real analog gauge on the track bike! Just in time for my next track weekend on 11/3&4.

And just to note, Extr400's support has been outstanding so far. This last update came about because I run a 190/55 on the track bike so he made the changes and put the files out ASAP. Two thumbs up!!
__________________
BigHeadz Racing~~SoCalTrack Days
xtremewlr is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2012, 01:08 PM   #266 (permalink)
Intermediate Member
 
xtremewlr's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Coronado, CA
Posts: 2,265
xtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep pointsxtremewlr has at least 2000 rep points
Default

07 gauge installed and working. This thing is awesome, I love the new look and the analog tacho!



__________________
BigHeadz Racing~~SoCalTrack Days
xtremewlr is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 11:23 AM   #267 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
GILBY has at least 10 rep points
Default

Hey guys long time lurker and first time poster. I'm usually on zx6r.com. Ill be sure to post in the new members area soon!

I have an 08 speedo with this adaptor installed on my 03 zx6r. My question is, do any of you guys have issues with inconsistent reading from the speedo? If I hold a constant speed/rpm, the speedo will jump from say, 65/64 to 70 then back to 65, almost as if the speed healer function cuts out for a split second and then comes back. This happens in all gear but is most noticeable in 5th/6th.

I also get crazy high speed readings when rolling the bike with the engine off in reverse, say out of a parking spot. I will see 1/2 then it will jump to like 85, 55, and back to 2. Pretty odd. I'm using the 03 -1+2 preset with the latest software and hex. Do I need to play with the pulse setting for the speedo? Thanks!

Last edited by GILBY; 12-04-2012 at 11:38 AM.
GILBY is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 01:06 PM   #268 (permalink)
Jr. Member
 
darrylhadfield's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 25
darrylhadfield has at least 50 rep pointsdarrylhadfield has at least 50 rep pointsdarrylhadfield has at least 50 rep points
Default

I'm 'hadfield' on zx6r.com - and nope, no issues at all, mine rocks. The only thing I'd change is that the gear indicator is half a second behind when I change gears... not a major issue at all given that I got used to not having it in the first place.
__________________
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
darrylhadfield is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 05:02 PM   #269 (permalink)
Premium Member
 
Extr400's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Burntisland, Fife, Scotland.
Posts: 82
Extr400 has at least 2000 rep pointsExtr400 has at least 2000 rep pointsExtr400 has at least 2000 rep pointsExtr400 has at least 2000 rep pointsExtr400 has at least 2000 rep pointsExtr400 has at least 2000 rep pointsExtr400 has at least 2000 rep pointsExtr400 has at least 2000 rep pointsExtr400 has at least 2000 rep pointsExtr400 has at least 2000 rep pointsExtr400 has at least 2000 rep points
Default

@Gilby:
I can send out a replacement adapter if you think it's at fault.
Sounds a bit like a bad connection somewhere. PM me your details.

@Darryl:
Did you reduce the gear averages numbers (all three of them) to half or a quater of there default values. The new programmer does this for you on the 03/04 bike setting and gives a faster response when you change gear.

The latest programmer (32 and 64bit Windows versions) and HEX file are here:
https://docs.google.com/open?id=0B_v...mV6RDRNV2VBZlk

Last edited by Extr400; 12-04-2012 at 05:11 PM.
Extr400 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 05:47 PM   #270 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
GILBY has at least 10 rep points
Default

Quote:
Originally Posted by Extr400 View Post
@Gilby:
I can send out a replacement adapter if you think it's at fault.
Sounds a bit like a bad connection somewhere. PM me your details.
Hey Tim, I didnt think you were available until March or I would have just emailed you directly. I will double check all of my connections, but everything else seems to work flawlessly and consistently so Im not sure... I will check my speed sensor harness under the seat first, as I did have to uninstall my speedohealer. If that doesnt help, I will check all my connections in the nose and get back to you. Thanks!

Oh, and if you guys are anything like zx6r.com , where pics are mandatory, here you go!



GILBY is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 11:28 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum