PLEASE HELPPPP!!!!!! bazzaz problems. - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 28 (permalink) Old 11-03-2012, 10:47 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 7
 
PLEASE HELPPPP!!!!!! bazzaz problems.

First off thank you for all of your time and knowledge, i understand that this topic has been discussed on another post but thought to give it a shot on my own seeing as how things might be a tad bit different from one person to the next.

i have a 2009 zx6r, the mods i have or have done to it include, the smog block off mod, aftermarket moto gp growler slip-on, ngk spark plugs, bmc race air filter, and last night i decided to hook up a fuel injection system, the bazzaz to be more specific. my friend and i took up the project with full knowledge of bikes and their individual components. Everything is hooked up correctly, gps, quick splice cords, injecter plugs, the only thing i am cautious about is the tps. After hooking everything up i took out the bike to test it out and ran into some problems, for some odd reason the bike seems to be bogging down around 8,000 to 10,000 as if the bike is fighting itself to actually get up and go. First i thought maybe the fuel line is pinched, or maybe we didnt connect something up the right way, maybe i need to actually have it tuned, possibly the spark plugs are fouled, after checking and rechecking, testing the bike over and over again its still bogging down and im not sure why.

can someone anyone please tell me whats going on, any kind of information would be the most helpful and greatly appreciated. thank you again

keegan
zxmonster251 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 28 (permalink) Old 11-05-2012, 12:18 AM
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 479
           
Start with the easy steps:

-re-check if you plugged the injectors correctly. It's easy to plug the #2 and #3 (either top or bottom) incorrectly if you don't pay attention

- Since you're there already, check if you plugged the other sensors correctly

-If your Bazzaz is not a new unit (bought a used one somewhere) make sure you don't have an old map in it
ZX6-OZ is offline  
post #3 of 28 (permalink) Old 11-05-2012, 05:50 PM
Jr. Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1
 
FYI: Secondary fuel rail kicks in around 7500 rpms. I'd check in that area first.
Speedtech is offline  
post #4 of 28 (permalink) Old 11-05-2012, 06:44 PM
Core Member
 
goingtoscotland's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: On an intergalactic cruise, in my office
Posts: 28,589
           
Does it have a zero map in it?

2005 ZX-10R Street and Track Whore

goingtoscotland is offline  
post #5 of 28 (permalink) Old 11-05-2012, 06:55 PM
Veteran Lowsider
 
Ninjabadger4's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: STL Missourah- 2 2007/8 Kawasaki ZX-6R's - Mods: Custom paint reduction
Posts: 20,839
           
look for the bazzaz rep on this forum, they sometimes post here


Quote:
Originally Posted by goingtoscotland View Post
I would get more grip out of it if I were to ride on the rim than I would with a Shinko
Ninjabadger4 is offline  
post #6 of 28 (permalink) Old 11-05-2012, 07:12 PM
Jr. Member
 
Savior Six's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Redondo Beach
Posts: 118
     
+1

I had this same sympton when I installed a Dyno jet QEM, turns out that I didnt have one of the secondary connectors fully seated. Once I click the connectors together, the problem was solved.


Quote:
Originally Posted by Speedtech View Post
FYI: Secondary fuel rail kicks in around 7500 rpms. I'd check in that area first.
Savior Six is offline  
post #7 of 28 (permalink) Old 11-05-2012, 08:21 PM
Core Member
 
J_Fuggin_T's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Northwest, Indiana 2012 Kawi ZX10r
Posts: 10,036
           
Send a message via AIM to J_Fuggin_T Send a message via Yahoo to J_Fuggin_T
There is a notable dead spot on these bikes with stock maps and the bazzaz slip on map is way off shoot me your email and ill send you my dyno tuned map it will be closer than the map they come with.

And make sure you calibrate the tps so it grabs 100% throttle.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App

Mod list: GP 25mm front cartridge kit / JRi piggyback triple shock / attack rear link / Brembo RCS / Galfer SBK lines / Leo Vince Factory Corsa R full exhaust/ BMC Race Filter / Yosh Case Savers / Vortex Clip ons / Vortex Rear sets / Vortex Keyless Gas Cap / Lighttech Chain adjusters /AIM solo DL data logger / motion pro throttle / KIT ecu & Harness / Hotbodies WSBK bodywork /
J_Fuggin_T is offline  
post #8 of 28 (permalink) Old 11-05-2012, 08:23 PM
Core Member
 
J_Fuggin_T's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Northwest, Indiana 2012 Kawi ZX10r
Posts: 10,036
           
Send a message via AIM to J_Fuggin_T Send a message via Yahoo to J_Fuggin_T
Quote:
Originally Posted by Speedtech View Post
FYI: Secondary fuel rail kicks in around 7500 rpms. I'd check in that area first.
FYI this guy knows his shit literally.

Mod list: GP 25mm front cartridge kit / JRi piggyback triple shock / attack rear link / Brembo RCS / Galfer SBK lines / Leo Vince Factory Corsa R full exhaust/ BMC Race Filter / Yosh Case Savers / Vortex Clip ons / Vortex Rear sets / Vortex Keyless Gas Cap / Lighttech Chain adjusters /AIM solo DL data logger / motion pro throttle / KIT ecu & Harness / Hotbodies WSBK bodywork /
J_Fuggin_T is offline  
post #9 of 28 (permalink) Old 11-06-2012, 12:47 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 7
 
thanks much for all of the feedback.

im off wednesday so tonight i can spend however long i want to break it down and put it back together and test it out no matter how many tries it takes, ill look over the secondaries and the sensors, also for the record the tps on the 2009 zx6 is the bottom of the two sensors on the throttle bodies, ive looked for pictures to confirm my beliefs but havent had much luck.

i thought it could have been the afrtermarket map too so we tried the zero map and still ran into the same problem, its still bogging down around 8 to 10k. as for the box itself they said it was brand new but it has some scratches and scuff marks on the back so im kinda skeptical, my email is kkossow251@yahoo.com a dyno'd map would amazing thank you very much.

im going to go back at it again tonight so ill keep you all posted, thank you all again for the help.

keegan
zxmonster251 is offline  
post #10 of 28 (permalink) Old 11-06-2012, 09:35 AM
Core Member
 
J_Fuggin_T's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Northwest, Indiana 2012 Kawi ZX10r
Posts: 10,036
           
Send a message via AIM to J_Fuggin_T Send a message via Yahoo to J_Fuggin_T
Tps is the bottom sensor and you'll know it's on the wrong one right away because your throttle will stay at 40% all the time. Don't ask how I know lol. Physically check all connections and that should fix it. The dead spot will be there until you put the new map in there. Before I had mine tuned, it would hit the flat spot. It's not a connection it's just the shitty factory tune


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App

Mod list: GP 25mm front cartridge kit / JRi piggyback triple shock / attack rear link / Brembo RCS / Galfer SBK lines / Leo Vince Factory Corsa R full exhaust/ BMC Race Filter / Yosh Case Savers / Vortex Clip ons / Vortex Rear sets / Vortex Keyless Gas Cap / Lighttech Chain adjusters /AIM solo DL data logger / motion pro throttle / KIT ecu & Harness / Hotbodies WSBK bodywork /
J_Fuggin_T is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome