Wobbly gas tank - Page 2 - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 21 (permalink) Old 11-15-2012, 07:24 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Jkruszelnicki's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Gainesville, Florida
Posts: 49
   
huh... See the issue I have is that both pieces are there, but they are not touching the gas tank. The gap between the tank and the frame is larger than the rubber tabs.
Jkruszelnicki is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 21 (permalink) Old 11-15-2012, 07:42 AM
snx
Jr. Member
 
snx's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 63
    
Then you have a slight problem. On my bike (2012) the rubber tabs are tightly fit into the gap. Without them my tank will wobble slightly. With them on, no movement.

Maybe you have something on your airbox that is preventing the tank to sit properly?
snx is offline  
post #13 of 21 (permalink) Old 11-15-2012, 09:49 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Jkruszelnicki's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Gainesville, Florida
Posts: 49
   
That is what I am thinking... The airbox might be installed incorrectly and sitting too high. I am about to take it off and put it back. Hopefully that is what is wrong with it.
Jkruszelnicki is offline  
post #14 of 21 (permalink) Old 11-15-2012, 12:13 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Jkruszelnicki's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Gainesville, Florida
Posts: 49
   
So I took the airbox off and put it on again. Nothing has changed. Unless I am putting it on incorrectly somehow, I am really out of ideas.
Jkruszelnicki is offline  
post #15 of 21 (permalink) Old 11-15-2012, 06:25 PM
Member
 
livefast's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Oregon
Posts: 215
   
Quote:
Originally Posted by Jkruszelnicki View Post
So I took the airbox off and put it on again. Nothing has changed. Unless I am putting it on incorrectly somehow, I am really out of ideas.
Have you made sure your clutch and throttle cables were run properly under the bracket that secures the stabilizer and tank down? You may not have that bracket seated correctly which would in turn prop up the tank a bit. Good luck.

09' Monster Energy Zx6r-Akrapovic Evolution w/titanium headers and carbon fiber muffler, PCV, custom tune, CoreMoto SS braided brake lines, ASV C/5 shorty levers, Vortex clip ons, -1 front/stock rear Vortex sprockets, zero gravity corsa windscreen.
livefast is offline  
post #16 of 21 (permalink) Old 11-15-2012, 06:39 PM
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 479
           
Yep, probably cables! Make sure you've pressed the airbox down soh the velocity stacks sit flush before you tighten everything up.
ZX6-OZ is offline  
post #17 of 21 (permalink) Old 11-16-2012, 07:21 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Jkruszelnicki's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Gainesville, Florida
Posts: 49
   
Great idea! I will check it out today!
Jkruszelnicki is offline  
post #18 of 21 (permalink) Old 11-18-2012, 09:29 PM
Core Member
 
J_Fuggin_T's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Northwest, Indiana 2012 Kawi ZX10r
Posts: 10,036
           
Send a message via AIM to J_Fuggin_T Send a message via Yahoo to J_Fuggin_T
My tank rocks side to side as well, it's supposed to so it doesn't absorb so much vibration. The black side panels as listed above create a spacer and stop it for the most part.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App

Mod list: GP 25mm front cartridge kit / JRi piggyback triple shock / attack rear link / Brembo RCS / Galfer SBK lines / Leo Vince Factory Corsa R full exhaust/ BMC Race Filter / Yosh Case Savers / Vortex Clip ons / Vortex Rear sets / Vortex Keyless Gas Cap / Lighttech Chain adjusters /AIM solo DL data logger / motion pro throttle / KIT ecu & Harness / Hotbodies WSBK bodywork /
J_Fuggin_T is offline  
post #19 of 21 (permalink) Old 11-19-2012, 06:55 AM
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 479
           
I'd have to check mine again but the bike is in the garage under a pile of crap and will remain there for a while... but I THINK the tank doesn't move any more. Or if it does, it's very little.
ZX6-OZ is offline  
post #20 of 21 (permalink) Old 11-19-2012, 01:26 PM
snx
Jr. Member
 
snx's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 63
    
As I said, it doesn't move at all. I just rode it today and it is solid with the side covers on. However it could be that my bike is new. It is 6 months old now.
snx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome