Wobbly gas tank - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 21 (permalink) Old 11-14-2012, 09:22 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Jkruszelnicki's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Gainesville, Florida
Posts: 49
   
Wobbly gas tank

Hey guys, I just rebuilt my bike, and put a new gas tank on. However, it seems very unstable and wobbles side to side. I have tightened three bolts: the one directly underneath the driver seat, and the two by the steering damper. Are there any other bolts I am unaware of? What am I missing?
Jkruszelnicki is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 21 (permalink) Old 11-14-2012, 10:00 PM
Jr. Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Winnipeg MB
Posts: 33
 
My 07 had two pieces of rubber on the bottom of the tank that sat on the frame. Maybe one or both are missing. Just a guess.
ekimgb is offline  
post #3 of 21 (permalink) Old 11-14-2012, 10:01 PM
Sev
The Indifference Engine
 
Sev's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Edmonton, Alberta, Canada.
Posts: 6,029
           
Garage
Quote:
Originally Posted by ekimgb View Post
My 07 had two pieces of rubber on the bottom of the tank that sat on the frame. Maybe one or both are missing. Just a guess.
+1

Of course I'm generalizing from a single example here, but everyone does that. At least I do.


Sev is offline  
post #4 of 21 (permalink) Old 11-14-2012, 10:11 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Jkruszelnicki's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Gainesville, Florida
Posts: 49
   
Will check it out. Thanks for the suggestion.
Jkruszelnicki is offline  
post #5 of 21 (permalink) Old 11-14-2012, 10:20 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Jkruszelnicki's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Gainesville, Florida
Posts: 49
   
I tried looking and I did not see those rubber pieces. The tank rests mostly on the air box... Could you try to point them out on the schematic? Also, it seems weird because I do not see anything on my old tank either.

FUEL TANK Kawasaki ZX600-R9F Ninja ZX-6R 2009 OEM Parts - Cheap Cycle Parts
Jkruszelnicki is offline  
post #6 of 21 (permalink) Old 11-14-2012, 10:58 PM
Jr. Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Winnipeg MB
Posts: 33
 
two black things on bottom of tank
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	$(KGrHqJHJFMF!OFKG(kZBQmuZj6)sg~~60_3.jpg
Views:	112
Size:	37.4 KB
ID:	52166  
ekimgb is offline  
post #7 of 21 (permalink) Old 11-14-2012, 11:02 PM
Sev
The Indifference Engine
 
Sev's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Edmonton, Alberta, Canada.
Posts: 6,029
           
Garage
Ekimgb is correct. Those are rubber bumpers near the front that stop it from rocking. They are held on with a SMALL amount of crappy adhesive and fall off easily. Find 'em and glue them back on and your tank will be solid again.

Of course I'm generalizing from a single example here, but everyone does that. At least I do.


Sev is offline  
post #8 of 21 (permalink) Old 11-14-2012, 11:31 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Jkruszelnicki's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Gainesville, Florida
Posts: 49
   
Gotcha... I am not sure if the 09 has those too though. It doesn't look like it from the schematics. I will try looking though. I am beginning to think I did not re-install the air box correctly and it is sitting too high up, thus propping the tank up, allowing it to wobble...
Jkruszelnicki is offline  
post #9 of 21 (permalink) Old 11-15-2012, 12:12 AM
Intermediate Member
 
Strider007's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Texas
Posts: 1,415
           
Make sure the bolts that hold the bracket to the bottom of the tank are tight as well.

2009 ZX-6R (45,000 miles and counting)

Akrapovic Slip-on | MJSPerformance Link Pipe | Spiegler SS Brake Lines | SpeedoHealer V4
Purolator Oil Filter | Hotbodies FE | Custom Blue LED Lighting | K&N Air Filter | Vortex Sprockets -1/+2
Strider007 is offline  
post #10 of 21 (permalink) Old 11-15-2012, 03:36 AM
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 479
           
I had the same problem on mine the first time I took it apart... very annoying.

It turned out to be a missing rubber mount that goes on that side panel that sit wedged between the tank and the frame.

This part:


The rubber mount is at the end of the part (skinny end - left side of the picture)

I find that I need to make sure the rubber mount is properly wedged in there (both sides) before tightening the bolt that holds the side panel or the tank will still wobble these days...
ZX6-OZ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome