boggin kx60 : KawiForums.com Kawasaki Forums: Kawasaki motorcycle forums
» Sponsors





» Insurance
Go Back   KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums > Off-Road > Moto
New User? Register - Forgot Password

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-28-2012, 07:48 PM   #1 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
kevkawi60 has at least 10 rep points
Cool boggin kx60

just bought my son a 1987 kx60.it didn't run.cleaned carb and changed fluids.starts up and idles fine but goes blahh when I give it the gas.let off gas and it returns to nice idle.any help much appreciated.
kevkawi60 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-02-2012, 06:24 PM   #2 (permalink)
Lifetime Premium
 
williams805's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Goleta, CA
Posts: 955
williams805 has between 5,000 and 7,500 rep pointswilliams805 has between 5,000 and 7,500 rep pointswilliams805 has between 5,000 and 7,500 rep pointswilliams805 has between 5,000 and 7,500 rep pointswilliams805 has between 5,000 and 7,500 rep pointswilliams805 has between 5,000 and 7,500 rep pointswilliams805 has between 5,000 and 7,500 rep pointswilliams805 has between 5,000 and 7,500 rep pointswilliams805 has between 5,000 and 7,500 rep pointswilliams805 has between 5,000 and 7,500 rep pointswilliams805 has between 5,000 and 7,500 rep points
Default

1) Take one of the of those wire ties that come on you sandwich bread. Remove the paper from the very thin gauge wire.

2) Remove the carb and disassemble it. Remove float bowl and slide.

3) Take the wire tie and run it through the main jet. Use carb cleaner and then blow through with compressed air.

4) Repeat step 3 a few times.

5) Put everything back together.

It should run better. If you only cleaned the carb with chemicals the first time, you almost certainly did not get all the crap out of it.
I recently struggled with a couple of my buddy’s kids bikes (Z50 and peewee 80). I cleaned the carb so many times with chemicals and compressed air my finger hurt. I did not want to buy an expensive kit (with really thin gauge wires) to run through the impossibly small jets. Someone turned me on to the wire tie thing and both bikes have never run better.

Good luck.
__________________
2005 ZX6R (and it's ugly)
2006 CRF 450
1993 CR 500, the big 2 smoke

I can't spell and neither can my iPhone
williams805 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 09:08 PM   #3 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
kevkawi60 has at least 10 rep points
Default thanks williams

I have cleaned it twice my neighbor told me to get a welding tip cleaner from home depot about $3 start with smallest and work up but be easy.I just acquired another kx60 that runs great gonna start changing parts til I find problem hopefully starting with carb will let you know what I find.Thanks again.
kevkawi60 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 11:34 PM   #4 (permalink)
Intermediate Member
 
old man roger's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Wpb, Florida, United States.
Posts: 2,590
old man roger has between 30,000 and 40,000 rep pointsold man roger has between 30,000 and 40,000 rep pointsold man roger has between 30,000 and 40,000 rep pointsold man roger has between 30,000 and 40,000 rep pointsold man roger has between 30,000 and 40,000 rep pointsold man roger has between 30,000 and 40,000 rep pointsold man roger has between 30,000 and 40,000 rep pointsold man roger has between 30,000 and 40,000 rep pointsold man roger has between 30,000 and 40,000 rep pointsold man roger has between 30,000 and 40,000 rep pointsold man roger has between 30,000 and 40,000 rep points
Default

Did you try a new plug? Do you have the mix ratio correct? Did you get rid of all the old gas?
__________________

old man roger is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 07:50 PM   #5 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
kevkawi60 has at least 10 rep points
Default

finally getting back,I did compress. test ,low removed cylinder to find one circlip had fallen off and scored cylinder sent to powerseal usa in pa. and just got it back and will put back together this week.will reply later with results
kevkawi60 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 06:44 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum