Yet another 06 zzr600 no spark - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
 3Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 (permalink) Old 02-13-2017, 10:35 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Yevgeniy's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Lynnwood Wa
Posts: 19
 
Unhappy Yet another 06 zzr600 no spark

Hello Everyone..

SOLVED scroll down.

So... I bought a project bike, and boy has it become a headache. bought it off craigslist. Minimal information on the bike itself from the guy i bought it from. All he told me was he traded an old jeep for it. long story short he couldn't get it running sold it to me.

I have tried everything i could think of to get it to spark...cranks great no spark. first i replaced the pick up coil... both old and new read 462 ohms. within spec according to manual, same with all stick coils. then i replaced the ic igniter, that didn't do it. then the harness. that didn't do it. the fuse box twice, nothing. the fuel pump and pump relay, nothing. i even replaced the water temperature gauge that screws to the cylinder head, nothing. new plugs also. new neutral switch.

can anybody suggest something? all the switches work, kickstand, starter cutoff, on and off switch. i cut the sheathing off and inspected every inch of those damn wires. ive been working on this thing for over 3 weeks, read lots of forums.

the thing that makes no sense to me is... i pull the clutch in, press the start button, and the fuel pump pumps without stopping untill the fuel comes out the top of the carbs. seems like a short in the wires to me, but ive checked them multiple times.

cranks great in neutral.... BUT.... in gear or clutch pulled in. only the fuel pumps like a mad man never stops even if i plug the outlet.
please and thank you to anyone that reads this.

-yev

Last edited by Yevgeniy; 02-14-2017 at 10:11 PM. Reason: SOLVED!
Yevgeniy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 (permalink) Old 02-13-2017, 11:14 PM
Intermediate Member
 
Strider007's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Texas
Posts: 1,478
           
Garage
Hello and welcome!

Maybe the ECU is bad? You could borrow a known good ECU from somebody, swap it out and see if it gets spark.

2009 ZX-6R (45,000 miles and counting) | www.ZX6R.us

M4 GP Slip-on | ASV C5 Levers | Spiegler SS Brake Lines | SpeedoHealer | PureONE Filter
Custom FE | Custom Blue LED Lighting | K&N Air Filter | Vortex Sprockets -1/+2 | EK MVXZ Chain
Strider007 is offline  
post #3 of 12 (permalink) Old 02-13-2017, 11:37 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Yevgeniy's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Lynnwood Wa
Posts: 19
 
thanks for replying strider007. isnt the ecu and ic igniter the same thing?
Yevgeniy is offline  
 
post #4 of 12 (permalink) Old 02-13-2017, 11:41 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Yevgeniy's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Lynnwood Wa
Posts: 19
 
and no. i dont know anyone with a kawi.

this is my first kawi, my last bike was a 86 fz750
Yevgeniy is offline  
post #5 of 12 (permalink) Old 02-14-2017, 12:43 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Yevgeniy's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Lynnwood Wa
Posts: 19
 
OK, the only thing i read that sounds smart is. the ignition lock has a resistor in it that would cause a no spark issue i opened mine up i dont see any resistor i did find the grey wire is soldered to two pins... is this the resistor that everyone is talking about?
Yevgeniy is offline  
post #6 of 12 (permalink) Old 02-14-2017, 10:10 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Yevgeniy's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Lynnwood Wa
Posts: 19
 
OK i feel like an idiot. I've opened up my ignition lock 5 five times and said the same thing "What are these guys talking about there is no resistor inside." Then it finally hit me THERE IS NO RESISTOR!!!!!!!! The previous guy put an ebay new ignition lock on the bike. The new ignition lock didn't come with a resistor!

Well.. I hope this post gets to the people that are searching an [everything works but wont spark situation.] Good Luck

PS. Thanks to Strider007 for being the only one that tried to help.
Strider007 likes this.
Yevgeniy is offline  
post #7 of 12 (permalink) Old 02-14-2017, 10:35 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Yevgeniy's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Lynnwood Wa
Posts: 19
 
This is what im working on.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	BEFORE.jpg
Views:	13
Size:	63.0 KB
ID:	126610   Click image for larger version

Name:	DURING CONSTRUCTION 1.jpg
Views:	13
Size:	188.0 KB
ID:	126618  
Yevgeniy is offline  
post #8 of 12 (permalink) Old 02-15-2017, 03:06 PM
Intermediate Member
 
Strider007's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Texas
Posts: 1,478
           
Garage
Quote:
Originally Posted by Yevgeniy View Post
OK i feel like an idiot. I've opened up my ignition lock 5 five times and said the same thing "What are these guys talking about there is no resistor inside." Then it finally hit me THERE IS NO RESISTOR!!!!!!!! The previous guy put an ebay new ignition lock on the bike. The new ignition lock didn't come with a resistor!

Well.. I hope this post gets to the people that are searching an [everything works but wont spark situation.] Good Luck

PS. Thanks to Strider007 for being the only one that tried to help.
Glad you found the missing link!

2009 ZX-6R (45,000 miles and counting) | www.ZX6R.us

M4 GP Slip-on | ASV C5 Levers | Spiegler SS Brake Lines | SpeedoHealer | PureONE Filter
Custom FE | Custom Blue LED Lighting | K&N Air Filter | Vortex Sprockets -1/+2 | EK MVXZ Chain
Strider007 is offline  
post #9 of 12 (permalink) Old 02-17-2017, 03:23 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Yevgeniy's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Lynnwood Wa
Posts: 19
 
She's ALIVE!!!!!!!
Strider007 likes this.
Yevgeniy is offline  
post #10 of 12 (permalink) Old 02-19-2017, 05:02 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Yevgeniy's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Lynnwood Wa
Posts: 19
 
For anyone that cares to see my project.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Visor.jpg
Views:	5
Size:	93.2 KB
ID:	126674   Click image for larger version

Name:	Speedo Bracket.jpg
Views:	6
Size:	187.8 KB
ID:	126682   Click image for larger version

Name:	Half PIPE.jpg
Views:	5
Size:	43.5 KB
ID:	126690   Click image for larger version

Name:	Belly Pan START.jpg
Views:	7
Size:	239.6 KB
ID:	126698  
Yevgeniy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome