Sudden Oil Leak - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 11-08-2012, 11:17 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Melbourne
Posts: 3
 
Angry Sudden Oil Leak

Hoping to get a possible "over the forum" diagnostic of an issue with my 2009 EX500D. About 2 months after full service and carb adjustment completed my Ninja gushed out oil from the bottom while attempting a cold start in my driveway. The choke was on full, I pushed in the start button and oil began to flow out from underneath and the motor neglected to start. Until then, the bike had never leaked a drop as far as I know. That was a few weeks ago and the bike did not seem to leak while parked since then. I tried another start the other day. It started right up, but within a few seconds the leak continued and the engine stalled out.

A few weeks leading up to this issue I noticed the bike was struggling to idle above 1200 RPM (at stop lights the needle would bounce around 1000 and the pipes would cough). I found myself adjusting the idle knob daily just to keep the RPM between 1200 and 1500 at idle.

Any ideas or suggestions would be appreciated. I can't ride the bike to a shop and I do not feel like forking over money for a pick-up. Thank you.
arcaresenal is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 11-09-2012, 02:32 AM
Intermediate Member
 
Strider007's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Texas
Posts: 1,415
           
Loose oil filter or drain plug?

2009 ZX-6R (45,000 miles and counting)

Akrapovic Slip-on | MJSPerformance Link Pipe | Spiegler SS Brake Lines | SpeedoHealer V4
Purolator Oil Filter | Hotbodies FE | Custom Blue LED Lighting | K&N Air Filter | Vortex Sprockets -1/+2
Strider007 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 11-09-2012, 06:54 AM
Member
 
ER^NSLIMS's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Indianapolis
Posts: 464
           
If the leak started immediately after a service of the oil, I am saying oil plug or oil filter loose, bad crush washer or filter seal...

New out of the box Triumph S3.
ER^NSLIMS is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome