Ex650 electrical/fuel problem? : KawiForums.com Kawasaki Forums: Kawasaki motorcycle forums
» Sponsors





» Insurance
Go Back   KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums > Open Discussion > Two Wheeled Discussion
New User? Register - Forgot Password

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2012, 03:05 AM   #1 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
Rat_Bastard has at least 10 rep points
Unhappy Ex650 electrical/fuel problem?

So I've been at a loss for days now. I put a 2006 ninja ex650 into a 1978 gs550. My issue right now is the fuel. I have spark and pulse. Throttle bodies start up on ignition. Injectors seem to function outside of the bike (I could hear it clicking when I pit 12 volts to it) but won't inject fuel. I am using an aftermarket in line fuel pump from summit racing that is max 45 psi and is meant for efi. Does the ex650 have a fuel pressure regulator or something that i am missing? I ran it straight from fuel pump to fuel rail on the throttle bodies.

The injectors are reading 12.7 ohms on both. Kawasaki dealer said it should be at 12.3 or .4? Does this mean my injectors are bad? Any help is appreciated.
Rat_Bastard is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-08-2012, 07:39 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
williamr's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Cheshire, UK
Posts: 5,288
williamr has between 30,000 and 40,000 rep pointswilliamr has between 30,000 and 40,000 rep pointswilliamr has between 30,000 and 40,000 rep pointswilliamr has between 30,000 and 40,000 rep pointswilliamr has between 30,000 and 40,000 rep pointswilliamr has between 30,000 and 40,000 rep pointswilliamr has between 30,000 and 40,000 rep pointswilliamr has between 30,000 and 40,000 rep pointswilliamr has between 30,000 and 40,000 rep pointswilliamr has between 30,000 and 40,000 rep pointswilliamr has between 30,000 and 40,000 rep points
Default

Quote:
Originally Posted by Rat_Bastard View Post
So I've been at a loss for days now. I put a 2006 ninja ex650 into a 1978 gs550. My issue right now is the fuel. I have spark and pulse. Throttle bodies start up on ignition. Injectors seem to function outside of the bike (I could hear it clicking when I pit 12 volts to it) but won't inject fuel. I am using an aftermarket in line fuel pump from summit racing that is max 45 psi and is meant for efi. Does the ex650 have a fuel pressure regulator or something that i am missing? I ran it straight from fuel pump to fuel rail on the throttle bodies.

The injectors are reading 12.7 ohms on both. Kawasaki dealer said it should be at 12.3 or .4? Does this mean my injectors are bad? Any help is appreciated.
Unless you have professional equipment a reading of half an ohm out of spec is nothing.

I take it that you're not getting any fault code from the ecu? Are you using the 650 ecu? No interlock issues? Is the engine turning over when you try to start it? I guess it must if you have spark. Have you checked that the pump is actually feeding the injectors?

If there's a regulator on the ER-6 its built into the pump. Might be an idea to find out what pressure the system needs.

Rob
williamr is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 08:44 PM   #3 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
Rat_Bastard has at least 10 rep points
Default

Quote:
Originally Posted by williamr View Post
Unless you have professional equipment a reading of half an ohm out of spec is nothing.

I take it that you're not getting any fault code from the ecu? Are you using the 650 ecu? No interlock issues? Is the engine turning over when you try to start it? I guess it must if you have spark. Have you checked that the pump is actually feeding the injectors?

If there's a regulator on the ER-6 its built into the pump. Might be an idea to find out what pressure the system needs.

Rob
I pulled the pump and found that it would turn on and run but no fuel was being pumped. Can these types of pumps keep running but not actually pump?
Rat_Bastard is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 11:48 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Forum Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum Ducati Scrambler Forum Kawasaki Ninja 250SL Forum