03 636 strange whistle? - Page 2 - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 15 (permalink) Old 10-13-2012, 08:13 PM
Jr. Member
 
ridge111's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Tampa, FL
Posts: 54
 
Mine just started doing this yesterday. Looking for the answer too. Almost sounds like pinging as if the timing is not right. I'm wondering if it's a worn timing chain.
ridge111 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 15 (permalink) Old 10-13-2012, 11:12 PM
Member
 
StuntBikeJake's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Home of the Shocker
Posts: 245
         
Post video with said sound so we are all on the same page as far as diagnosing..
StuntBikeJake is offline  
post #13 of 15 (permalink) Old 10-13-2012, 11:48 PM
Intermediate Member
 
two6ryder's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Santa Rosa, California, United States.
Posts: 1,767
           
It's just the supercharger


Sent from my iPhone using MO Free
two6ryder is offline  
post #14 of 15 (permalink) Old 10-14-2012, 01:01 AM
Jr. Member
 
ridge111's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Tampa, FL
Posts: 54
 
Kinda hard to take a video while you're riding and I doubt the sound would come through very well.

I solved mine though. Mine was the chain. A few minutes after I posted I thought about it and I'd just serviced the chain about a week ago and tightened it a little. Nothing was wrong for a few days of riding then suddenly it started.

I put it up on the stand and spun the back wheel and I could easily hear the chain squeaking. So I loosened it back up a little. I had marked the tensioner bolts before I adjusted them so it was easy to put it back where it was. Then I lubed it again. Problem solved. Took a 3 hour ride. Not a peep.
ridge111 is offline  
post #15 of 15 (permalink) Old 11-26-2012, 09:31 PM
Member
 
vandelden21's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Vancouver, Washington
Posts: 343
   
If only every issue was solved that easily

Sent from my LG-E739 using Motorcycle.com Free App
vandelden21 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome