Something's gone terribly wrong... (hole in piston) - Page 2 - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 11 (permalink) Old 11-16-2012, 09:26 AM
Jr. Member
Join Date: Nov 2012
Posts: 11
I had the same problem with a 94 ZX7. Valve floated, then bent, then broke, then punched a hole in the piston. Bike had low miles and engine had never been messed with. I was doing some drag racing with it and was told that the engine design of the early ZX's caused oil starvation in the #2 cylinder on hard accelerations and during wheelies. You probably had a timing issue but this could be a contributing factor.
2fittyR is offline  
Sponsored Links
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome