Is my stator bad? 95zx7l : KawiForums.com Kawasaki Forums: Kawasaki motorcycle forums
» Sponsors





» Insurance
Go Back   KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums > Super Sport > ZX-7R & ZX-9R > ZX-7R
New User? Register - Forgot Password

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-15-2012, 10:47 PM   #1 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 11
eNdgaMe has at least 10 rep points
Question Is my stator bad? 95zx7l

1995 ZX7L.

Some strange stuff is happening with my bike. 1st problem, Sometimes it cranks from the ignition switch. Other times I have to jump the solenoid to crank. Next problem it will only start once or twice, after that the battery is drained. So is it my stator? The brushes, or the r/r?

Here is what I have done to test. Slapped a battery at 13.3 volts in there tonight. Tested it at idle. 12.7dc . Rev to 5k I got 12.91dc.

After tested at idle again 12.5dc, rev to 5k I got 12.83dc. It never spiked past those readings. Tested at idle again, 12.4dc. So ok, now I see that it seems to be trying? But not working. So I pulled the plug from the generator to the harness. Had some trouble as harness side was melted a bit. I thought there were supposed to be 3-4 prongs but there were only 2, is this right? 95 zx7l. Anyway tested continuity, 1 prong reads zero. 1 prong reads 1. something.

So, is the stator bad? Is it the R/R, or is it the brushes considering when I revved it seems to ttry weakly to give my battery some juice.

Please help me out fellas, I have been down for 2 weeks. No ride to work and no money to take to mechanic right now.
eNdgaMe is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-16-2012, 12:07 AM   #2 (permalink)
Intermediate Member
 
supradrew's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: corinth tx
Posts: 1,436
supradrew has between 7,500 and 10,000 rep pointssupradrew has between 7,500 and 10,000 rep pointssupradrew has between 7,500 and 10,000 rep pointssupradrew has between 7,500 and 10,000 rep pointssupradrew has between 7,500 and 10,000 rep pointssupradrew has between 7,500 and 10,000 rep pointssupradrew has between 7,500 and 10,000 rep pointssupradrew has between 7,500 and 10,000 rep pointssupradrew has between 7,500 and 10,000 rep pointssupradrew has between 7,500 and 10,000 rep pointssupradrew has between 7,500 and 10,000 rep points
Default

im assuming you have a brand new battery your testing with?

voltage is a good way to test but amps are what you want to test...too bad it requires an amp clamp, not a very cheap tool but very valuable to have in your toolbox.

sorry, just stating the obvious...im no stator/oldschool kinda guy and have no idea how to test/diagnose them...which is probly why i cant get my 91 550sx jetski running. all the electrics behind my flywheel look like theyve seen better days, i just havnt learned how to dick with it yet.
__________________
They are the fastest ones. Ask the Jesse, they decimate all.
supradrew is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2012, 10:02 AM   #3 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 11
eNdgaMe has at least 10 rep points
Default

Quote:
Originally Posted by supradrew View Post
im assuming you have a brand new battery your testing with?

voltage is a good way to test but amps are what you want to test...too bad it requires an amp clamp, not a very cheap tool but very valuable to have in your toolbox.

sorry, just stating the obvious...im no stator/oldschool kinda guy and have no idea how to test/diagnose them...which is probly why i cant get my 91 550sx jetski running. all the electrics behind my flywheel look like theyve seen better days, i just havnt learned how to dick with it yet.
The battery is not brand new but the battery is good. It had a fresh charge from the day before. Let the battery sit overnight an it lost .04 volts.

I realize now I tested the wrong plug. Somebody please tell my if I can test the stator and r/r while generator is still attached.

Need help
eNdgaMe is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2012, 02:12 PM   #4 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 31
kwstag kwstag kwstag kwstag kwstag
Default

Could be the stator or rectifier if that bike has one, Idk if all bikes do or not My old one did.
kwstag is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2012, 09:52 PM   #5 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 11
eNdgaMe has at least 10 rep points
Default

Quote:
Originally Posted by kwstag View Post
Could be the stator or rectifier if that bike has one, Idk if all bikes do or not My old one did.
I took the cap off the generator and took a peak inside.

I wanted to find the 3 pin stator plug but all I could see is this.
Are the three wires the the ones that lead to the pin? I tested on ohms and get 14.94 on all three.
Attached Thumbnails
Is my stator bad? 95zx7l-generator.jpg  
eNdgaMe is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 12:18 AM   #6 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 11
eNdgaMe has at least 10 rep points
Default

Those 3 wires are the pins I think. They are just soldered on.

So they all read the same but they are not supposed to read anything am I right?

Also, I see some metal shavings outside the generator, could this be the brushes?

Advice fellas, help!
eNdgaMe is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 10:57 AM   #7 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 11
eNdgaMe has at least 10 rep points
Default

Regulator was bad. Have a Generator with bad regulator if anybody wants it. LoL. Shoot me a price.
eNdgaMe is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 11:29 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Forum Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum Ducati Scrambler Forum Kawasaki Ninja 250SL Forum