what if... - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 09-29-2009, 08:40 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 20
 
what if...

If you have a ripped vacuum diaphragm in one of the carbs, how will the bike act?
kickinkid21 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 09-29-2009, 10:48 PM
Lifetime Premium
 
jbreit's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Appleton, Wisconsin, United States.
Posts: 4,772
           
that slide won't lift....and so, it will run on 3 cylinders as soon as you get up past idle-2000rpm's...
jbreit is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 09-29-2009, 11:22 PM
Core Member
 
whitehendrix's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Wilmington, Nc.. building fantastical shit
Posts: 28,305
           
yup.


►Sept09 B.O.T.M. winner◄
Quote:
Originally Posted by RacinJason44 View Post
Never lick a hooker in the coin purse.
Quote:
Originally Posted by nizzmister
Bike pulls real hard and smooth, kinda like Supra's mom, but without the regret
Need A "How To"? CLICK ME!!
whitehendrix is offline  
post #4 of 11 (permalink) Old 09-30-2009, 07:21 AM
Banned
Intermediate Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,505
           
Jbreit nailed it as usual.
Tough-Guy is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 09-30-2009, 08:24 PM
Jr. Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 45
 
ok, I noticed that one of my slides won't lift. and also when I quickly rev it I can see the fuel mist in the other cylinders but not the thrid one with the non functional slide. I tried moving it manualy but still no mist.. wonder what this could be

1992 F-150
1990 BMW 325is
1995 Kawi ZX-6R
e30slut is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 09-30-2009, 11:18 PM
Member
 
noslofiveoh's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: kennewick, Washington, United States.
Posts: 399
 
if that slide wont move then the diaphram is leaking , small o-ring is gone or cracked, or the slide cover miffed.

Black 05 Ninja500R Stock (for the wife)
Black 08 ZZR600, Polished Bar Ends, Pilot Road 2ct's, Ivans jet Kit....Smooth As buttah

Racing is Life....everything before or after is just waiting
noslofiveoh is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 09-30-2009, 11:36 PM
Lifetime Premium
 
jbreit's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Appleton, Wisconsin, United States.
Posts: 4,772
           
if you remove the black plastic cap, you might find that the perimeter of the diaphram isn't in the groove...they can swell and be tough to keep in the groove when you put the cap on. Th diaphram itself is pretty tough...I've never seem a ripped one...I've seen them with a pin hole from improper assembly pinching them...
jbreit is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 09-30-2009, 11:43 PM
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Killadelphia, PA
Posts: 281
          
Send a message via AIM to DrexNX
Quote:
Originally Posted by noslofiveoh View Post
if that slide wont move then the diaphram is leaking , small o-ring is gone or cracked, or the slide cover miffed.
since he doesn't mention the model, on the F-models the CVKD's have a little brass orifice tube whose absence that will cause the same slide problems as a missing BDSR o-ring.

just a note worth mentioning

Last edited by DrexNX; 09-30-2009 at 11:48 PM.
DrexNX is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 10-01-2009, 02:28 AM
Banned
Intermediate Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,505
           
Quote:
Originally Posted by e30slut View Post
ok, I noticed that one of my slides won't lift. and also when I quickly rev it I can see the fuel mist in the other cylinders but not the thrid one with the non functional slide. I tried moving it manualy but still no mist.. wonder what this could be
Quote:
Originally Posted by noslofiveoh View Post
if that slide wont move then the diaphram is leaking , small o-ring is gone or cracked, or the slide cover miffed.

Like Jbreit said, I have ("rarely" - not never) seen a ripped diaphragm. Usually they get stuck in the slide from build up a and residual shitty gas. I remove the slides and polish both the slide face, guides, and the slide bore with aluminum oxide, then clean them, lube them, and reassemble them. The move like hot butter afterwords.
Tough-Guy is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 10-01-2009, 09:50 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 20
 
Thanks for the info guys, I ended up having two problems at once and after I got the stator problem fixed it still ran like shit.(sounded like 3 cylinders as you said). I took apart the carbs and found a diaphragm with a rip in it and have one ordered. Hopefully this is the last of my problems for a while.
kickinkid21 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome