Hesitation during take off : KawiForums.com Kawasaki Forums: Kawasaki motorcycle forums
» Sponsors





» Insurance
Go Back   KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums > Super Sport > ZX-6R All Model Years > ZZR600 & ZX-6R Old School
New User? Register - Forgot Password

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-26-2006, 08:44 PM   #1 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Dayton, Ohio, United States.
Posts: 50
Centipede is around zero rep points
Default Hesitation during take off

I got a small hesitation problem when I take off in 1st gear. It does not have the snappy response on take off but after a second or two it really picks up. The only mod I have is a Devil bolt-on. I tried to shim the needles using #4 washers but it really ran bad, so I removed the shims. Any ideas on what I can do?
Centipede is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-26-2006, 10:03 PM   #2 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Gulf Coast, Texas, United States.
Posts: 157
txbuckeye is around zero rep points
Default

You could try richening the idle mixture a bit. That might help.
txbuckeye is offline  
Old 07-26-2006, 11:05 PM   #3 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Muskego, Wisconsin, United States.
Posts: 11
Zeitgeist624 is around zero rep points
Default

I've noticed this on my '98. It pulls all right until about 7-8 grand in first gear, and then it really kicks in and I feel like there's a lot of torque at the wheel. When I bought it, the seller said it was due to the jet kit and the header/exhaust they put on.

That's my situation, I'm just curious what other have to say about this.
Zeitgeist624 is offline  
Old 07-26-2006, 11:13 PM   #4 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Central Jersey, New Jersey, United States.
Posts: 204
02ZX6R is around zero rep points
Default

Check the air filter and make sure its clean. I had a slight hesitation on my bike and I took my air filter out which I replaced in the begining of the season and it was pretty dirty, and since it was k&n I cleaned it and re-oiled it and now it runs perfectly.
02ZX6R is offline  
Old 07-26-2006, 11:15 PM   #5 (permalink)
Jr. Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Dayton, Ohio, United States.
Posts: 50
Centipede is around zero rep points
Default

The bike is stock expect for the bolt-on. I'm going to read up on the idle mixture screw. I did notice before I shimmed the needles two of the carbs were already shimmed. Any reason someone would shim just two needles and not all four?
Centipede is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 05:09 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum