Possibly might have sat the tank on the positive terminal - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 (permalink) Old 08-16-2015, 09:40 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan
Posts: 71
 
Possibly might have sat the tank on the positive terminal

In my foolish haste while putting everything back together I may have touched the tank to the positive terminal. There was a spark and smoke !

I corrected as quick as I could but when I went to start the bike the fuel light (not out I can hear gas swooshing) would flash and it wouldn't catch. By catch I mean it tried to turn over but then just went dead. Now after that (which is started fine before hand) I disconnected the negative to like reset it. It fired right up! Good to go you would think so I buttoned her all back up. Now after being buttoned up she wont start! I cant seem to find any too badly burnt wires but there is some shotty wiring stuff going on (from previous owner) and I cant make heads or tails of it.

Below are the best pics I can take. The blue right that is most prevalent came off the connector that is burnt. It didn't seem to be attached and I don't know if it should be or not.

Wire issue - Album on Imgur

2006 Ninja 636
carajean is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 08-17-2015, 12:39 AM
Intermediate Member
 
BlackDog's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Houston, Texas, United States.
Posts: 3,247
           
Wow looks pretty fried...
I would start pricing another wiring harness...


that sucks...
at least your tank didn't blow
BlackDog is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 08-17-2015, 12:40 AM
Sev
The Indifference Engine
 
Sev's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Edmonton, Alberta, Canada.
Posts: 6,150
           
Garage
Did you check the main fuse on the starter relay?

Of course I'm generalizing from a single example here, but everyone does that. At least I do.


Sev is offline  
 
post #4 of 13 (permalink) Old 08-17-2015, 06:24 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan
Posts: 71
 
Quote:
Originally Posted by Sev View Post
Did you check the main fuse on the starter relay?
No I did not. I don't even know where that is.... Im looking at an online diagram and still cant figure it out.

2006 Ninja 636
carajean is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 08-17-2015, 06:26 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan
Posts: 71
 
Quote:
Originally Posted by BlackDog View Post
Wow looks pretty fried...
I would start pricing another wiring harness...


that sucks...
at least your tank didn't blow
Possibly..... Wires can be cut and redone. I have the line on a salvage zx6r I may be taking parts off if the guy will actually respond to his emails.

2006 Ninja 636
carajean is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 08-17-2015, 08:57 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan
Posts: 71
 
Motorcycle HM .090 Sealed - Connector and Terminals

Might be able to just replace the terminal.

2006 Ninja 636
carajean is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 08-17-2015, 12:07 PM
Intermediate Member
 
BlackDog's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Houston, Texas, United States.
Posts: 3,247
           
usually the insulation of the fried wires will be prone to shorts and faults
BlackDog is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 08-17-2015, 12:59 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan
Posts: 71
 
The blue wire I think is going to ground. This also lends me to think that this has been replaced once before since it isnt black and all the pics I find around the web it should be black. I will keep you guys posted as I think Im the only one who has had this issue. This will be for those that cant or dont want to replace the whole wiring harness as cheap as those are.

2006 Ninja 636
carajean is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 08-17-2015, 01:13 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan
Posts: 71
 
Anyone by any chance no offhand what gauge those wires are? My bike is stored an hour from me right now.

2006 Ninja 636
carajean is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 07-12-2018, 10:29 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan
Posts: 71
 
Im going to bump this to see any new blood has an idea......

2006 Ninja 636
carajean is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome