KX250 F 2013 bogging down and cutting out when hot ?? - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-12-2017, 02:28 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 4
 
KX250 F 2013 bogging down and cutting out when hot ??

Hi all

Got a kxf250 2013 which we've had for about 4 months. About 6 weeks ago it started bogging down or just cutting out. Its been to Kawasaki dealer who plugged it in and the diagnostic showed 19 faults with the air pressure sensor. I was replaced and we took the bike out for a test and after 5 mins it started bogging down and cutting out again. we were leaving the bike to cool down and on the following rides out after 5 mins or so the same thing would happen again. could it be an issue when the bike is upto running temperature maybe ?????????

Back to the dealers it went and this time the stator was removed and sent away for test. All was fine until they used an heat gun to warm it up and it was showing as faulty when hot. That was "fixed" and we got the bike back again only for the same thing to happen again after 5 mins or so.

Any ideas where to look now please guys ?
flabdog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-12-2017, 07:09 PM
Jr. Member
 
Tremonte's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 73
  
Garage
Do you know how long it sat unridden before you got it? Could be the ethanol from the fuel sat in the carbs and gummed it up. Have you replaced plugs, filters, fluids?

Bored? Looking for info? Watch here:
Tremonte is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 03-13-2017, 02:25 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 4
 
Quote:
Originally Posted by Tremonte View Post
Do you know how long it sat unridden before you got it? Could be the ethanol from the fuel sat in the carbs and gummed it up. Have you replaced plugs, filters, fluids?
The bike had a full rebuild 4 hours before we bought it. We know the history of the bike and it hadn't been sitting around or long, we always change the oil and filters after every 3 rides. Also tried 2 new plugs.
flabdog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome