er6n shut off and won't start - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 08-20-2014, 12:23 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 6
 
er6n shut off and won't start

Last weekend I was riding my er6n that I've only had for a couple weeks. Bought it with 1500 miles and currently has 1900. As I was coasting to a traffic light, the bike just turned off, I managed to roll into a parking lot and the bike will not start. I had put about 200 miles on it that day and had no other issues. Any ideas what might be going on? Haven't had a chance to do the self diagnostic? And there's fuel in the tank... thanks for the replies
bphillips0513 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 08-20-2014, 02:15 PM
Jr. Member
 
panthercity's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: North Central Texas
Posts: 191
      
Check the clutch safety switch and the sidestand switch.
panthercity is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 08-20-2014, 03:16 PM
Powerhungry
 
nevada's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Yakima, Wa..... 2005 636
Posts: 37,445
           
to add to the above, make sure its in neutral, and check the kill switch.

http://www.xtranormal.com/watch/7452561/


ERIN

PM me for info about contributing to Erins boob job. pics in the link above.
nevada is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 08-20-2014, 07:17 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 6
 
The motor will turn over but it won't fire. The fi light flashes while hitting the start button, I can't remember if it did that before or not
bphillips0513 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 08-21-2014, 06:58 PM
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 378
      
In addition to other suggestions:

Check fuses
Check for fuel flow

If the bike is under warranty, have it looked at.
Vic.Thing is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 08-22-2014, 05:41 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 6
 
Thanks for all the replies, hopefully I'll figure it out this weekend!!!
bphillips0513 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 08-26-2014, 05:36 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 6
 
Well I finally got a chance to work on the bike today. Went out turned the key on and it fired right up and is idling fine. Seems strange to me!!!
bphillips0513 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome