Kawasaki Ninja650r /er650f - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 09-20-2019, 04:38 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 2
 
Kawasaki Ninja650r /er650f

Good day fellow Kawa owners. I just had a very eary experience on my 2011 650f and here goes. As I was really hammering this bike on the freeway doing around 160km/h, the temp light just came on and the bike just lost power and came back to life moments later while slowing and this happened 3 times this morning. I must mention that it's a fairly hot day here in Johannesburg South Africa.
After standing cooling I started the bike up but there's hardly any power ?
Good Things
Bobby
Kawasaki650r is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 09-20-2019, 05:18 AM
Intermediate Member
 
GR rider's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 2,079
           
Hi there, your model year Er has the improved, bigger radiator fitted so it should be fine, mine has the small radiator and I've never had overheating problems with similar speeds and Greek summer heat.

Did you check the coolant level and how often do you change it?

I replace it every two years during spring time.
GR rider is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 09-20-2019, 07:17 AM
bpe
Member
 
bpe's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: Atlanta,GA
Posts: 497
   
Garage

2006 EX500r
Purchased new in July 2006, 0 miles.
Miles as of January 2019 102,137 miles
bpe is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 09-21-2019, 04:48 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 2
 
Coolant checked and no leaks but fan is just about always running and it's only like spring temperature here in South Africa
Kawasaki650r is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 09-21-2019, 05:35 AM
Intermediate Member
 
Strider007's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Texas
Posts: 1,792
           
Garage
Hello and welcome!

2009 ZX-6R (65,695 miles and counting) | www.ZX6R.us | www.Seaton007.com

M4 GP Slip-on | ASV C5 Levers | Spiegler SS Brake Lines | SpeedoHealer | PureONE Filter
Custom FE | Custom Blue LED Lighting | K&N Air Filter | Vortex Sprockets -1/+2 | EK MVXZ Chain
Strider007 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 09-23-2019, 05:06 AM
Intermediate Member
 
GR rider's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 2,079
           
Quote:
Originally Posted by Kawasaki650r View Post
Coolant checked and no leaks but fan is just about always running and it's only like spring temperature here in South Africa
There was an issue with minute oil leaking from the water pump assembly area, the cooling efficiency was unaffected though, so check your right boot - shoe for fine oil spray as a precaution.

Some coolants contain silicone traces that can harm the water pump with time but you will probably need a mechanic to confirm if it is working properly.
GR rider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome