Electrical problems, turn signals, instrument light - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 10-03-2018, 10:52 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 164
  
Question Electrical problems, turn signals, instrument light

Hi guys, I'm having some issues with my 09 Ninja 250r. My turn signals sporadically stop working for a bit, the wiring to them seems to be fine and usually after letting the engine run for a bit the signals start working without my having to touch anything.

Today, it was a lot worse and I noticed that the console backlight wasn't working either. The other lights, neutral and the oil lights don't seem to be having any issues, nor do the brake lights or head light. The only thing that seemed to get them working again was turning the ignition off and then turning it back on, which got the lights working again.

Am I right in suspecting that there's something going on with my ignition here? As far as I can tell the console lighting is on a different circuit from the turn signals and turning the ignition off and on without doing anything else shouldn't have any impact on whether the lights come on or off.

I see I can get a replacement ignition and locks for about $40 off ebay, should I just do that or is there something else I should be checking? My key is somewhat worn out and the previous owner didn't provide me with the code to get a less worn out key.
pfranks is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 03-09-2019, 02:11 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 164
  
It appears to have been the wiring going to the ignition key cylinder. I haven't done any work on it after the last time, but just shuffling the wires a bit seems to have made it stop.

When I get a chance, I should probably look into replacing those wires going into the key cylinder, but I haven't been having any issues so I'm hesitant to anger the gremlins in the bike.


In case anybody was wondering.
pfranks is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome