Engine Question? - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 07-26-2017, 07:01 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 2
 
Engine Question?

Hello all,

I'm quite new to riding and I recently purchased a Ninja 500r off of Craigslist. The bike runs very well, but there have been 2 instances where I would start it, put it in 1st gear, then it would die as I slowly let go of the clutch. Even though I had the bike in 1st gear I realized the bike was actually still in neutral (the neutral light was off) because I was able to roll the bike forward and back. After turning the bike on and off a couple times, starting and turning it off, and switching between 1st gear and neutral, and walking it around while in neutral, I was able to get it into 1st gear and back to normal. Does anyone know what is happening and why it's happening? I appreciate any and all input. Thank you.

M
mcb020 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome