Another My Ninja 650 won't start - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
 1Likes
  • 1 Post By Mrpockets151
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 03-18-2019, 12:45 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Mrpockets151's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 4
   
I searched for an open thread but didn't get to far. So just yesterday I got this funky sound

https://youtu.be/M268m5xo8fM

I can jump start the bike using jumper cables but as soon as I turn it off it won't start again. I'm getting only 11.4 V with my meter across the battery , when I hit the start switch it drops to 11(this battery was brand new in Sep 2018 when I put it in)

My next plan is to check voltage/resist on the stator . But why does it sound like a relay problem. Anyone ever been through this?

Last edited by Mrpockets151; 03-18-2019 at 01:09 AM.
Mrpockets151 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 03-19-2019, 04:13 PM
Jr. Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: US
Posts: 80
   
Dead battery or the stator isn't recharging the battery. The 12v battery should read close to 13v unloaded and still stay above 12v even with a load. Most likely your battery though, even though it's only from 2018.

__________________
2009 ER-6N
Yoshi TRC-SS | Puig Screen | Puig Pro Sliders | Spools | PCV | BCM Filter | Aftermarket Mirrors | Evotech Radiator Guard | JPR Short Levers | Tidy Tail by s2r | Progressive Rear Shock | Galfer Brake Lines | Renthal Streetfighter bars | Progressive Front Springs
smknkeyz is online now  
post #3 of 5 (permalink) Old 03-21-2019, 08:15 PM
Jr. Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 65
   
Battery problem most likely, 11v is low after a charge cycle.

If you are hearing a relay click that is a good thing. If you are not hearing a relay click, then I would be worried about the relay and test it out.

Edit:
just listened to your vid and that sounds funny. Almost like a starter issue, but, I would still check the battery. Do you have a local autoparts store that can do a load test? Just bring it down to them.
PeaPod is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 03-27-2019, 11:22 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Mrpockets151's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 4
   
With a new battery the bike started right up. I had ordered a battery anyway. I did jump start it so I figured something drained my battery- again.

So I did do measurements pin 1-2, 2-3, 1-3 . I read that somewhere. I got steady 0.7-0.8 Ω . Earlier today I read on a blog that .7 -2 Ω was good. I also read that anything above.3 Ω is bad. I better check with the MOM. Come to think of it I believe I saw it there.

Voltage wise I get 24.7 V with 2 V fluctuation at idle. I think more fluctuation on a certain pin combo.
@ 3000 RPM using the idle adjuster I get 37 with 2 volts flux. I'm just gonna go ahead and pop the cover open. I need an oil change anyway.

I did order a battery tender to use to when if I know I won't ride for more than a few days.

Thanks for the input

Update :: according to ElectroSport article which I found on Bing search , my charge system is fine.

2500 rpm voltage across battery is 13.58 V

5000 rpm voltage across battery is 14.04 V . According to the troubleshooting flow chart everything I fine. See picture.

Oh and I did attach the Tender adapter nicely tucked away for the future. I'll use it if I know my bike will be sitting longer than 4.5 days / especially with low hours on it
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20190326_182128.jpg
Views:	15
Size:	247.5 KB
ID:	131423   Click image for larger version

Name:	20190326_184343.jpg
Views:	14
Size:	246.6 KB
ID:	131425   Click image for larger version

Name:	20190328_175637_1553821862881.jpg
Views:	13
Size:	247.8 KB
ID:	131427   Click image for larger version

Name:	20190328_175421_1553821968075.jpg
Views:	9
Size:	234.1 KB
ID:	131429  
GR rider likes this.

Last edited by Mrpockets151; 03-28-2019 at 09:14 PM.
Mrpockets151 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 04-01-2019, 03:44 AM
Intermediate Member
 
GR rider's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 1,953
           
Good news and no more problems hopefully
GR rider is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ninja 650 2012 won't start. Greenghost USA 3 09-09-2013 09:17 PM
Ninja 650 Won't Start After Being Hit by Car...Where to Start BuckyD Ninja 650R, ER6 9 07-06-2012 02:24 AM
Bike won't start, and when it does, it won't idle right Jordan777er 2005-2006 ZX-6R 24 10-06-2011 10:52 PM
Won't stay running/won't start... phissure 2007-2008 ZX-6R 10 03-30-2009 10:58 AM
79 kawasaki 650 won't start wwbill62 All Other Models 2 06-17-2005 07:30 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome