2011 Ninja 650 FI Issues - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 05-12-2019, 07:35 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
 
2011 Ninja 650 FI Issues

So I bought a 650 last year, knowing it had some problems and have attempted to fix them, but have not been able to. Here is some basic info:

23k Miles
Two Brothers Slip-On Exhaust
Non-Stock size rear Tire

I had 3 codes pop up when I ran the diagnostics, 12, 13 and 64 IIRC. I replaced all those parts, Air Temp sensor, Inlet Air Pressure sensor, and an Air Valve Solenoid. I also ended up replacing the separator as the shop I brought it to broke that, along with reinstalling my hoses incorrectly. (Hoses are correct now)

Here are the symptoms:


-Chugging at about 10-15% deceleration, acceleration and full deceleration do not produce the chugging
-Backfiring
-Dying at stops, after about 20-30 min of riding, and when it dies, the FI light pops on. It will then start back up no problem.

Now, I replaced these parts right before the winter season, and during the days that I could ride, all these symptoms were gone, so I thought the problems were fixed. However, once the ambient temperature rose to about 80 degrees (F) or more, it started up again. Coolant is good, radiator fan is good. I have noticed that it gets a little warm, but friends who also have ninjas say that it is normal for their bikes to feel a little warm after a longish ride too when riding at slower speeds. Oil level is good, circulation is good. I'm at a loss for what it could be, and I don't want to spend several hundred at a shop that may end up actually breaking it (again). Any help is greatly appreciated, and I will answer any questions to the best of my knowledge.

Thanks
Dengland is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-15-2019, 05:18 AM
Jr. Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 83
   
The codes come up now that you’ve replaced the parts... I assume they’re the same ones ?
Have you checked the Throttle position sensor calibration ?
It could be as simple as an inlet manifold leak but typically it’d affect idle. A water spray bottle should find it if its that.
The PAIR reed valve could also be the culprit, you could dry blocking it off?
AusEr6guy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ninja 650 Fi Error code 64 Michael Patrick Ninja 650R, ER6 0 10-06-2017 10:09 PM
Can CBR 2011 rear mags fits on a ninja 250 2011? JoseAndres27 Ninja 250R 5 05-08-2012 12:48 PM
2011 650 Rim on a 08 650 - will it fit truedef Ninja 650R, ER6 2 02-26-2012 05:02 PM
Ninja 650 Passenger Issues NinjaGuy Ninja 650R, ER6 18 04-01-2010 09:16 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome