Kawasaki Motorcycle Forums banner

Status
Not open for further replies.
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
I have a small drip of coolant coming from the water pump.about 3 weeks ago i started my 99zx6r and all was well,then 2 weeks ago i started it and it started to run hot.I cant get the fan to come on either and the drip started. Any ideas? I have checked the coolant and it is fine.Help!
 

·
Registered
Joined
·
1,606 Posts
You may have several problems or no problem.

Water pumps have been know to leak a little around the shaft seal. The pump usually has a little weep hole on the bottom of the pump for this purpose. If the seal is bad there is not alternative but to change out the pump.

Antifreeze needs to be changed at least every couple of years, preferrably evey year because the additives that prevent corrosion get used up and contaminates cause a percipitate that is damaging.

The cooling fan should come on about 200 degrees F. If it hasn't come on by 220 there is a problem. The problem could be the sensor or the fan. To find out you can hot wire the fan and see if it works.
 

·
Premium Member
Joined
·
2,599 Posts
Don't forget to check the fuses!!!

Sometimes it's even simpler than thought......maybe.


Jason


Everyone has their own thing.....
 

·
Registered
Joined
·
303 Posts
hey johnsey.. i have a 2001 zx6r and my fan comes on at exactly 216 degrees F... did this change over the years of production or is mine coming on too late? i knoe it probably doesn't matter either way but i was just curious..

yellow = fast
 

·
Registered
Joined
·
1,606 Posts
I only have a manual for the '95-'97. It says on 199-217 degrees F. Sounds O.K. to me. Mine must come on at the low end of the range.
 
1 - 5 of 5 Posts
Status
Not open for further replies.
Top