Kawasaki Motorcycle Forums banner
1 - 20 of 26 Posts

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey guys, back again hahah.

I just stopped at a gas station and when I tried starting the bike again I didn't have enough power. I don't have a lot of experience with electrical systems. But after some google searches I think it might be related to the stator. I think it does not provide enough power. The battery voltage barely goes up when revving the bike. It does go up, but barely.
Anyone got some advice on what I should do?

Thanks in advance!
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Look in manual, page 16-29 i had mine RR replaced but i cant remmember if that was for my r1 or my er6, i bought it from ebay for 15 pounds chines and it didnt work, bought another one for 25 and it works till today also chines
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Discussion Starter · #9 · (Edited)
Wood Audio equipment Auto part Gas Machine

Automotive tire Rim Gas Sink Automotive wheel system

Just did the ground test on the stator, all ports make ground connection. Opened the bike up, thing is fried in one spot. Could the ground connection cause that? Or is it a result of the burn?
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Discussion Starter · #10 · (Edited)
Look in manual, page 16-29 i had mine RR replaced but i cant remmember if that was for my r1 or my er6, i bought it from ebay for 15 pounds chines and it didnt work, bought another one for 25 and it works till today also chines
I think i did it (images shot testing on the top left connector. When testing the top right one all results were reversed. Which is good i believe):
Hood Automotive lighting Automotive tire Automotive mirror Gadget

Hand Automotive tire Automotive lighting Finger Motor vehicle

Hand Automotive tire Automotive lighting Finger Bumper

Hood Automotive tire Automotive lighting Automotive mirror Motor vehicle

Communication Device Finger Automotive lighting Gadget Automotive tire

Hand Automotive lighting Automotive tire Finger Bicycle tire
 

·
Registered
Joined
·
79 Posts
Hey guys, back again hahah.

I just stopped at a gas station and when I tried starting the bike again I didn't have enough power. I don't have a lot of experience with electrical systems. But after some google searches I think it might be related to the stator. I think it does not provide enough power. The battery voltage barely goes up when revving the bike. It does go up, but barely.
Anyone got some advice on what I should do?

Thanks in advance!
Is that an 09 650? I have a video on YouTube NINJAFIXXER09-look up stator replacement
 

·
Moderator
Joined
·
40,799 Posts
  • Like
Reactions: AndreasDamen
1 - 20 of 26 Posts
Top