Help... 636 question - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 10-29-2015, 04:19 AM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 2
 
Help... 636 question

Hello everyone, I am a newbie to the forums and not sure if I am posting in the right area. That being said, I had a quick question. Help would be much appreciated. After finishing an engine swap in my 03 636 the bike turns over fine but has no spark. After checking everything I could think of I am still left scratching my head... Before double checking everything over again a buddy pointed out the fact that I do not have a speedo hooked up. I realized this is the only difference I could find from when my bike was running besides the new engine. Before I go buy a new one...Can the speedo not being plugged in prevent the bike from getting spark? Some insight on this would be extremely helpful thanks.
YoJordan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 10-29-2015, 09:18 PM
Jr. Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Wartown, GA
Posts: 84
   
If I remember correctly, their isnt any required pass-through on the instrument cluster ....my guess would be that a sensor is unplugged,wired incorrectly, or faulty. e.g. sidestand switch, neutral sensor, etc. But don't quote me on it.
bdavison is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 04-16-2016, 11:58 AM
Lifetime Premium
 
ZX6RRNewbie's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 15,937
           
I really can't say without looking at the schematics and it's been years since I looked at them.

I suggest you get a copy of the service manual it has the electrical schematics for your bike. Study these and you should be able to determine if the speedo may influence the bikes performance.

I'm betting the lack of speedo does prevent the bike from starting. But that's just a guess

Good luck man

from BEAUTIFUL AUSTIN TEXAS
2006 Lime Green ZX6R
ZX6RRNewbie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome