07 ZX-6R - Fan Fuse blows as soon as the fan runs - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 10-21-2017, 11:22 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 4
 
07 ZX-6R - Fan Fuse blows as soon as the fan runs

I've noticed that ever since I've had my 2007 ZX-6R the fan fuse is always blown. I sat down today and finally put more attention to it to find out that when the temperature reaches 212 and the fan is about to kick on, it kicks on for 2 seconds and the fuse for the fan blew. Do you guys know what's exactly causing this to happen?
MasterFauker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 11-10-2017, 11:59 PM
Jr. Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 10
 
I might be able to help you with this. Sounds like you have a short and I bet it's in the motor. I would unplug the fan and let the bike warm up to the temp the fan comes on and see if it blows. If you have a volt meter I check the voltage coming out of the plug when it turns on. If you get 12 volts out and it does not blow the fuse then I would replace the fan motor and see if that fixes it. If. If not then you have a short some where before it plugs into the fan motor but I bet it's on the fan side.
MikeTX is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 01-30-2018, 10:16 AM
Jr. Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 19
 
I had this problem on my 2005 bike, water was the problem.
G.S.U.S is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome