2013 ZX6R 636 Engine Stall - KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-14-2019, 08:36 PM Thread Starter
Jr. Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
 
2013 ZX6R 636 Engine Stall

Hi Guys,

Been searching the forums but can't find any answers to my specific problem and hope you can shine a light with your expertise. Here goes:

Purchased bike from used dealership with warranty. 15,972 miles.

It is modded. Full exhaust, Two bros pipe, Power commander V, unsure of any mods inside the engine.

Has the carbon filter still installed (for the emission requirements in CA?), and no servo buddy.

Upon first day taking it home, I notice at warm up the bike idle is a bit unstable as it will rise to 2000 and drop back to 1400, rise up and then down a few times until it reaches about 150 degrees. Out on the ride the bike shuts off at speed.

35mph coming to a stop I pull in the clutch and the engine dies. RPMs sink all the way down to zero and the oil light pops up.

I get the bike restarted and head home, and I find the water pump is leaking directly on to the kickstand switch. Bike is getting extremely poor gas mileage, after a 40 mile ride I have to refill my tank.

Bike gets to the shop at the dealer and they replace the mechanical gasket in the water pump, re route the kickstand switch and replace the clutch switch, adjust the clutch lever play, and idle speed. They tell me there are no codes to indicate any faults on the bike.

Bike runs ok for 1 day and then the stalling issues return. Happens intermittently only when I am decelerating, could be when I am cruising at highway speed, slowing down for the off ramp at 50 mph, pull in the clutch and it dies.

Could be after warmup and I come to the first stop light a block away, pull in the clutch and it dies.

Could be after 30mins of riding and then slowing to a stop, pull the clutch in and it dies.

Its extremely random at this point. Bike goes back to the dealer this is now the 3rd time.

They unplug the power commander, now the bike is running lean. Gas mileage has improved I can ride approx 120 miles+ before a fill up. But the stalling issue is significantly worse and happening much more frequently.

Called the dealer and they sent me to a different shop. Race oriented bike shop. It has been there for 3 days. I called for an update:

Replaced spark plugs, removed and cleaned fuel pump, reconnect and disconnect power commander, checked valve clearances, replaced ECU. None of this has fixed the problem.

The mechanic said the dealer is sending over another ZX6R for him to pull parts off of to see if that will fix it.

Guys, Im at a loss here I don't know what to do. Can you please help? Thanks
Kawaii636 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
 

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the KawiForums - Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
oMG, engine stall in the middle of the freeway DopplerShift Ninja 250R 33 09-03-2008 12:43 AM
Can loose battery make engine stall? oneluckysheep 2003-2004 ZX-6R 11 11-25-2007 01:04 PM
Engine stall- Sidestand / Electrical problem? help Sirenenlied 2003-2004 ZX-6R 2 10-06-2005 08:59 PM
engine stall during break-in Speedvlaze 2003-2004 ZX-6R 1 04-10-2003 11:02 AM
Engine Stall Stjymee 2003-2004 ZX-6R 7 02-20-2003 12:11 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome