To będzie długi post, więc proszę o cierpliwość.
Na początek pozbądźmy się prawnego zastrzeżenia.
Ten mod jest przeznaczony wyłącznie do użytku w wyścigach terenowych. Użycie tego modu może spowodować utratę gwarancji fabrycznej. Ten mod może spowodować, że Twój motocykl naruszy przepisy dotyczące emisji spalin. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek trudności mechaniczne lub obrażenia spowodowane próbą tej modyfikacji. Ta konkretna modyfikacja dotyczy tylko modeli Kawasaki zx6r 07/08.
Postaram się zamieszczać odpowiednie zdjęcia do każdego kroku. Niektórym z was, bardziej zaawansowanym w pracy przy tych motocyklach, może się wydawać, że to dużo, ale mam nadzieję, że pomogę również osobom, które dopiero zaczynają przygodę z kluczami.
Proszę pamiętać, że to nie jest model kalifornijski. Mają dodatkowe elementy związane z emisją spalin.
Krok 1. Zdejmij plastikowe osłony boczne, aby uzyskać dostęp do demontażu siedzenia.
Krok 2. Zdejmij siedzenie
Następnie zobaczysz to...
Krok 3. Zdejmij zbiornik paliwa
Zdejmij te 2 śruby z przodu zbiornika.
Zdejmij tę śrubę z tyłu zbiornika.
Odłącz ten przewód od zbiornika, trochę się z niego wyleje, a potem przestanie.
Następnie możesz podeprzeć zbiornik deską 2x4 lub czymś podobnym. Ostatecznie całkowicie zdjąłem zbiornik, co jest nieco bardziej skomplikowane, ale niekonieczne.
Możesz również położyć coś na ogonie i obrócić go w ten sposób, jeśli jesteś ostrożny.
Jeśli całkowicie zdejmujesz zbiornik, musisz to odłączyć.
I to
Teraz, w tej następnej części, nie musisz całkowicie rozkładać airboxa tak jak ja, ale pomyślałem, że to pokażę, ponieważ i tak instaluję wyścigowy filtr powietrza BMC.
Krok 4. Zdejmowanie airboxa
Odłącz to.
Zdejmij te 5 śrub i zdejmij.
Wykręć wszystkie śruby w airboxie
Nie zapomnij o tej, głęboko ukrytej.
Odłącz ten wąż
Powinieneś teraz to widzieć.
Zdejmij tę śrubę w górnej części zdjęcia przy ramie
Tylko 20 zdjęć dozwolonych, więc ciąg dalszy nastąpi
Na początek pozbądźmy się prawnego zastrzeżenia.
Ten mod jest przeznaczony wyłącznie do użytku w wyścigach terenowych. Użycie tego modu może spowodować utratę gwarancji fabrycznej. Ten mod może spowodować, że Twój motocykl naruszy przepisy dotyczące emisji spalin. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek trudności mechaniczne lub obrażenia spowodowane próbą tej modyfikacji. Ta konkretna modyfikacja dotyczy tylko modeli Kawasaki zx6r 07/08.
Postaram się zamieszczać odpowiednie zdjęcia do każdego kroku. Niektórym z was, bardziej zaawansowanym w pracy przy tych motocyklach, może się wydawać, że to dużo, ale mam nadzieję, że pomogę również osobom, które dopiero zaczynają przygodę z kluczami.
Proszę pamiętać, że to nie jest model kalifornijski. Mają dodatkowe elementy związane z emisją spalin.
Krok 1. Zdejmij plastikowe osłony boczne, aby uzyskać dostęp do demontażu siedzenia.

Krok 2. Zdejmij siedzenie

Następnie zobaczysz to...

Krok 3. Zdejmij zbiornik paliwa
Zdejmij te 2 śruby z przodu zbiornika.

Zdejmij tę śrubę z tyłu zbiornika.

Odłącz ten przewód od zbiornika, trochę się z niego wyleje, a potem przestanie.

Następnie możesz podeprzeć zbiornik deską 2x4 lub czymś podobnym. Ostatecznie całkowicie zdjąłem zbiornik, co jest nieco bardziej skomplikowane, ale niekonieczne.

Możesz również położyć coś na ogonie i obrócić go w ten sposób, jeśli jesteś ostrożny.

Jeśli całkowicie zdejmujesz zbiornik, musisz to odłączyć.

I to

Teraz, w tej następnej części, nie musisz całkowicie rozkładać airboxa tak jak ja, ale pomyślałem, że to pokażę, ponieważ i tak instaluję wyścigowy filtr powietrza BMC.
Krok 4. Zdejmowanie airboxa
Odłącz to.

Zdejmij te 5 śrub i zdejmij.

Wykręć wszystkie śruby w airboxie

Nie zapomnij o tej, głęboko ukrytej.

Odłącz ten wąż

Powinieneś teraz to widzieć.

Zdejmij tę śrubę w górnej części zdjęcia przy ramie

Tylko 20 zdjęć dozwolonych, więc ciąg dalszy nastąpi