Mam zx6r z 2008 roku i zastanawiam się, czy są jakieś inne oleje i filtry, których mogę użyć podczas wymiany oleju, oprócz oleju i filtra Kawasaki?
Zgadzam się. Wszystkie moje pojazdy, kosiarki do trawy, agregaty prądotwórcze, sprężarki, sprzęt dwusuwowy i przyczepy dostają tylko olej i filtry AMSOIL.Płacenie 3,00 $ mniej w porównaniu do filtra fabrycznego po prostu się nie opłaca. Używam syntetycznego oleju ALMS 10W40. Rowery są drogie. Inwestujesz dużo w swój rower. Po co używać najtańszego badziewia, jakie można znaleźć? Aby działał dobrze przez lata. Kup najlepszy.
Dotyczy to również innych maszyn. Każda maszyna jest zaprojektowana do pracy z określonymi płynami z jakiegoś powodu. Myślę, że to zabawne, że tak wiele osób uważa, że jest w porządku, ponieważ tani filtr pasuje do ich maszyny, a potem myślą, że olej motocyklowy to sztuczka. Czy ktoś jeszcze zauważył, że Jeff jest jedynym facetem na tym forum, który popiera mieszanie oleju? Lol.NIE.... NIE postępuj zgodnie z zaleceniami Jeffa z Kentucky!!! Mieszaj oleje tylko w sytuacjach awaryjnych. Naprawdę nie obchodzi mnie, jakiej marki oleju ktoś używa. Zależy mi na tym, abyś używał odpowiedniego oleju, albo oleju przeznaczonego do motocykli, albo oleju samochodowego lub diesla z ODPOWIEDNIMI parametrami. RÓWNIEŻ: Nie należy używać filtra oleju Purolator Pure One. Medium jest zbyt gęste, a obejście jest ustawione na 15 PSI zamiast zalecanych 8-11 PSI.... Jest to bezpośrednio z Purolatora i można je znaleźć na ich stronie internetowej. Podobnie jak w przypadku oleju, używaj dowolnej marki filtra, ale upewnij się, że jest to WŁAŚCIWY filtr do danego zastosowania. Najlepsze nie jest tanie Tanie nie jest najlepsze Bob
Zgadza się. Jak mogłem zapomnieć o tym wspaniałym wątku.jest on również jedyną osobą, która uważa, że olej silnikowy jest dobrym zamiennikiem płynu do amortyzatorów/zawieszenia w nowoczesnych elementach zawieszenia motocykli sportowych.
jest głupi
Znowu wygłaszasz fałszywe oświadczenia. Jesteś niczym innym jak klaunem.Chciałem, żebyś wymyślił coś o bazach olejowych....
One wszystkie się nie "zmieszają" i wszystkie nie będą odpowiednio smarować, jeśli będą używane osobno. Dlatego różne bazy olejowe są używane do różnych zastosowań.
WSZYSTKIE oleje NIE są takie same!!!!! Olej bazowy PAO nie ochroni przed suchym startem, ale dodaj estrów do oleju, a spolaryzuje on olej, aby przylegał do metalowych powierzchni. Zbyt mało estrów jest nieskuteczne, zbyt dużo i możesz mieć problemy z uszczelnieniami w niektórych pojazdach i problemy z wilgocią.
Nie można mieszać oleju PAG z żadnym z innych olejów bazowych.
Mieszanie dwóch olejów może potencjalnie zwiększyć poziom silikonu, powodując problem pienienia się. Silikon jest jednym z tych osobliwych dodatków. Właściwa ilość, jest środkiem przeciwpieniącym. Trochę za dużo, nawet wypłukiwanie z uszczelki na bazie silikonu, może powodować pienienie się. Piana to powietrze i oznacza brak smarowania.
Najlepsze nie jest tanie
Tanie nie jest najlepsze
Bob